D-Link lanserar två nya produkter för att snabbt och enkelt utöka räckvidden för ett befintligt trådlöst nätverk för hemmet och småföretag. De nya Wi-Fi-förlängarna är portabla adaptrar som ökar räckvidden för Wi-Fi nätverket på enkelt sätt, de behöver bara stoppas in i ett eluttag, vart som helst i hemmet eller på kontoret.

Installationen tar bara några sekunder och det behövs ingen dator.

D-Link DAP-1635 AC1200 Wi-Fi Range Extender, del av D-Links mest kraftfulla produktsortiment inom kategorin är utrustad med Power Passthrough. Detta stödjer den senaste dual-band tekniken för Wi-Fi samt möjligheten till trådlöst nät med hastigheter på upp till 1200 Mbps, tack vare den senaste trådlösa AC-tekniken. Dap-1325 N300 Wi-Fi Range Extender utökar den trådlösa uppkopplingen och erbjuder användarna anslutning med hastigheter på upp till 300Mbps i och med den nya populära, trådlösa N-tekniken.

Med Wi-Fi-förlängare är det enkelt att skapa egna Wi-Fi hotspots för att exempelvis tillgodose datorer, smart-TVs och spelkonsoler som har Ethernet-portar med Wi-Fi-uppkoppling.

Power Passthrough-funktionen på D-Link DAP-1635 ger även andra fördelar som att eluttagen förblir tillgängliga till att driva andra elektriska produkter. Dual-band tekniken hjälper även till att minska eventuella störningar från närliggande Wi-Fi nätverk.

Att installera dessa Wi-Fi-förlängare är enkelt. Konfigurationen görs med ett knappryck där du direkt kan förlänga ditt befintliga Wi-Fi nätverk genom ett tryck på WPS-knappen på endera DAP-1325 eller DAP-1635 och sedan den på routern eller den trådlösa åtkomstpunkten du önskar att förlänga.

Alternativt går det att använda D-links Quick Router Setup (QRS), en mobilapplikation för iPhone, iPad, iPod touch eller Android för att konfigurera varje enhet utan att behovet av dator. Vid användning av en PC eller annan mobil enhet finns en inbyggd installationsguide som ett ytterligare smidigt konfigurationsalternativ.

D-Links nya Wi-Fi Range Extender-serie är perfekt att använda hemma eller på mindre kontor. Den kompakta designen tar upp lite plats och produkterna går att använda direkt genom att enkelt plugga in dem i ett eluttag. Det finns även en visuell LED-indikator för signalstyrkan som visar den bästa platsen att placera förlängaren för att utöka ditt trådlösa nätverk.

Egenskaper:
Utöka räckvidden av ditt Wi-Fi – utöka ditt trådlösa nätverk hemma och få hastigheter på upp till 1200 Mbps (DAP-1635 med trådlös dual-band AC-teknik) eller upp till 300 Mbps (DAP-1325 med trådlös N-teknik)
Flexibel och mångsidig – Power Passthrough-uttaget på DAP-1635 gör att dina eluttag förblir tillgängliga till andra eldrivna saker och den inbyggda Ethernet-porten kan ansluta andra trådbundna enheter till ditt trådlösa nätverk på samma gång.
Visuell LED-indikator för Wi-Fi-signalstyrka – hjälper till att hitta bästa platsen att placera din Wi-Fi-förlängare.
Mer än bara en Wi-Fi-förlängare – skapa personliga Wi-Fi hotspots eller upprätta en anslutning till datorer, smart TVs och spelkonsoler med Ethernet-portar.
Enkelt att installera – tar några sekunder att installera utan behov av en dator, koppla in i ett eluttag och tryck på WPS knappen och den på routern, sen är det klart.

Tillgänglighet och priser:
DAP-1635 och DAP-1325 finns tillgängliga i handeln nu. Rekommenderat pris för DAP-1635 är ca 575kr och för DAP-1325 ca 244kr.

Redaktionen