Rototilt Group ställer ut på branschmässan Maskinexpo 18-20 maj på STOXA.
– Förutom hela vårt produktprogram med tiltrotatorer, styrsystem och redskap passar vi på att lansera våra maskinfästen. Vi har även nyligen lanserat RPS till samtliga styrsystem samt möjligheten till eftermontering vilket vi gärna berättar mer om, säger produktchef Sven-Roger Ekström.

Med maskinfästen från Rototilt elimineras risken för pendlande eller tappade redskap eftersom det världsledande säkerhetslåset SecureLock är inbyggt i fästet. SecureLock ger föraren stöd i kopplingen av redskap i och med mekaniska och elektroniska funktioner, tydliga ljudsignaler, en kontinuerlig övervakning och en informativ display.

För bästa prestanda har Rototilts maskinfästen en optimerad grävgeometri för varje enskild grävmaskinsmodell.

– Vi har djupanalyserat olika maskinfästen på marknaden för att hitta en stark konstruktion. Det handlar om säkerhet, genomtänkt grävgeometri och livslängd. Vi har redan fått oerhört positiv respons och det ska bli spännande att höra vad mässbesökarna tycker, säger Sven-Roger Ekström.

Rototilts maskinfästen är tillverkade med en stomme i seghärdat gjutstål med breda ingrepp för lång livslängd. En kraftfull låskilskonstruktion ger ett helt glappfritt maskinfäste med väl skyddade och få ingående komponenter.

Rototilt kommer även visa upp hela tiltrotatorprogrammet tillsammans med skopor, markvibrator, gripar samt styrsystemet ICS och SecureLock-funktionen.

– Mässan är ett bra tillfälle för kunderna att se våra produkter och ta del av våra tekniska lösningar som bland annat snabbfästet QuickChange, positioneringslösningen RPS, säkerhetslösningen SecureLock med mera. Det finns många smarta funktioner som vi gärna berättar mer om på plats, säger försäljnings- och marknadschef Per Väppling.

Redaktionen