Nyheter

Ny forskning: Digital teknik ökar företagens konkurrenskraft och förmåga att förnya sig

I det moderna digitala landskapet är mjukvaruutveckling inte längre bara ett verktyg utan en central del i utformningen av innovationsförmågan hos företag i olika branscher. Ny forskning vid Blekinge Tekniska Högskola visar hur mjukvaruutveckling förändrar företag genom att öka innovationskraften, underlätta internationell expansion och driva tillväxtambitioner.

Anna Kusetogullari undersöker i sin avhandling i ämnet industriell ekonomi och management, det komplexa förhållandet mellan digital teknik och företagens resultat. Studien visar att mjukvaruutveckling är en viktig faktor för ett företags förmåga att förnya sig och konkurrera på en global skala.

Hon visar att företag som har intern mjukvaruutveckling är mer benägna att introducera nya produkter eller tjänster, vilket förbättrar deras konkurrenskraft. Dessutom har dessa företag en starkare benägenhet att delta i internationell handel och navigera på komplexa globala marknader mer effektivt tack vare sina avancerade digitala förmågor.

Företag som investerar i mjukvaruutveckling får exempel ökad försäljning av innovativa produkter, vilket visar på fördelarna med att integrera avancerade digitala verktyg i verksamheten. Undersökningen visar också att det finns en stark koppling mellan mjukvaruutveckling och tillväxtambitioner.

Studien är avgörande för att förstå den digitala ekonomins dynamik och det strategiska värdet av mjukvaruutveckling. Den ger värdefulla insikter för företag som vill utnyttja den digitala omvandlingen för att skapa konkurrensfördelar och understryker vikten av att främja en stark digital kultur inom organisationer.

Disputationen är öppen för allmänheten.

Dag: Måndagen den 3 juni 2024
Tid: Kl 10:00
Plats: Sal J1630, Campus Karlskrona
Länk till avhandling och abstrakt