Nyheter

Allison Transmission deltar på Elmia Lastbil 2024 – med fokus på hållbara drivlösningar

Elmia Lastbil är en av de viktigaste mötesplatserna för transport- och logistikbranschen i Sverige och även i år står Allison Transmission med på utställarlistan. Under mässan kommer Allison att lyfta fram sina senaste drivlösningar och demonstrera – bland annat med hjälp av en HoloLens – hur deras lösningar kan bidra till en hållbar framtid.

Elmia Lastbil är en av de största mässorna inom transport och logistik. Mässan, som äger rum den 21–24 augusti 2024, lockar utställare och besökare från hela världen – och en av årets utställare är Allison Transmission.

Under mässan kommer Allison att visa upp sina innovativa teknologier, inklusive helelektriska axlar som möter den ökande efterfrågan på hållbara transportlösningar. Besökare kommer att få möjligheten att utforska företagets breda utbud av drivsystem och få insikt i hur dessa kan integreras för att optimera prestanda och minska utsläpp, bland annat genom ett ”mixed reality” (MR) HoloLens headset.

– Vi ser fram emot att delta på Elmia Lastbil och presentera våra senaste framsteg, bland annat inom elektrifiering. Vår ambition är att stödja transportsektorn i övergången till renare och mer hållbara lösningar, utan att kompromissa med prestanda eller tillförlitlighet, säger Mats Hallgren, Area Sales Manager för Allison Transmission i Norden och fortsätter:

– Ett av våra mest populära inslag i montern är möjligheten för besökarna att se våra system genom en HoloLens. Det är ett headset som gör att du med egna ögon kan se vår teknik komma till liv. Man kan till exempel upptäcka hur vår Allison eGen Power™ helelektriska axel är uppbyggd – och hur den fungerar inne i fordonet.

Förutom produktdemonstrationer kommer representanter från Allison att vara på plats för att svara på frågor samt förklara vikten av att välja rätt drivlösning för varje steg på vägen mot nollutsläpp.

På Elmia Lastbil hittar du Allison i monter B05:30 i Hall B.