Nyheter

Det familjeägda företaget växlar upp med ännu en toppmodern fordonsanläggning i Umeå

Motorcentralen Lastbilar, en del av den familjeägda Motorcentralen-koncernen, fortsätter att växla upp och firar fredag 30 augusti invigningen av sin nya och toppmoderna Scania-anläggning i Umeå. Med sina 3600 kvadratmeter är anläggningen den modernaste i norra Europa och en central del av företagets långsiktiga expansionsstrategi och fortsatta satsning på att leverera världsledande service till sina kunder.

Den nya anläggningen, som är strategiskt placerad nära E12 och stora åkerier i Umeå, kommer att förbättra både servicen och tillgängligheten för Scanias kunder i norr. Samtidigt erbjuder den en högkvalitativ arbetsmiljö för bolagets anställda, något man hoppas ska locka fler att söka sig till mekanikeryrket och Scania.

Den nya anläggningen möjliggör effektivare service med tio helskepp och en modern kundmottagning. Motorcentralen har på kort tid gjort flera stora investeringar i Umeå och har nu totalt fyra anläggningar i staden, inklusive den nya Audi-anläggningen. I januari 2024 bildade företaget ett separat bolag för Scania, som fortsatt ingår i Motorcentralen-koncernen, en ledande aktör inom fordonsbranschen i regionen sedan 1944.

– Med bättre tillgänglighet, stora uppställningsytor och toppmoderna lokaler har vi nu ännu bättre förutsättningar att möta våra kunders behov, berättar Staffan Darehed, VD för Motorcentralen Lastbilar i Umeå.

Under invigningen kommer besökare få möjlighet att provköra Scanias senaste helelektriska lastbil, med en räckvidd på 45 mil.

Utöver detta erbjuds en rad aktiviteter, inklusive en tipsrunda där det finns chans att vinna en elbil till de yngsta. Dagen erbjuder inte bara en inblick i byggnadens toppmoderna faciliteter utan också möjligheten att möta representanter från Scania och andra samarbetspartners, som också kommer att finnas på plats i Umeå för att fira.

– Det känns overkligt att äntligen kunna öppna upp dörrarna och välkomna besökare till vår invigning! Det här är en viktig satsning för vår framtid, nu växlar vi upp, fortsätter Darehed. Invigningen sammanfaller även med Motorcentralens 80-årsjubileum.