Nyheter

GleSYS förvärvar finskt datacenter

Glesys, ett av Nordens ledande hostingbolag, meddelar idag att de framgångsrikt ingått ett avtal om att förvärva Moment Digitals datacenterverksamhet i Finland. Förvärvet innebär ännu ett framgångsrikt steg i företagets expansionsplan, och deras satsning på tillväxt och hållbar innovation i Norden.

Med en snabbt växande portfölj av datacenter i Norden, utökar nu Glesys sin närvaro på den finska marknaden. I takt med att förvärvet av Moment Digitals datacenter slutförs kommer Glesys ta över driften och personalen.

– Vi är mycket glada över att utöka vår närvaro i Finland och etablera oss i Tammerfors, säger Glenn Johansson, VD och grundare av Glesys. Förvärvet agerar både som en länk till den lokala marknaden och som ett nytt steg i vår expansionsplan.

Glesys kommer att ta över driften av datacentret med prestanda och skalbarhet i fokus, och Moment Digitals kunder och partners kommer att få tillgång till ett betydligt bredare utbud av IT-tjänster och resurser – en möjlighet för kunderna att utöka sitt samarbete med Glesys.

Den strategiska expansionen i Finland etablerar Glesys i Tammerfors – en hubb för teknik och betydande nätverksinfrastruktur, som driver efterfrågan på en snabbt växande marknad.

Tammerfors är dessutom i framkant med sin satsning på hållbarhet och digitalisering, helt i linje med Glesys hållbara IT-tjänster.