Nyheter

Bjerking växer i Väst: Nio nya medarbetare

Det medarbetarägda teknikkonsultföretaget Bjerking har rekryterat nio nya medarbetare till sin satsning inom samhällsbyggnad i Väst. De har alla börjat nu i sommar. En av dem är Malin Mirsch som är arkitekt med inriktning mot infrastruktur och utemiljöer.

Bjerking fortsätter växa i Västsverige. En av de nya kollegorna i Göteborg är Malin Mirsch som är arkitekt men tillför även kompetens rörande brogestaltning till Bjerking. Malin har tidigare bland annat arbetat med Hisingsbron och Arkitektbron i centrala Göteborg samt den 400 meter långa träbron, Karlgårdsbron, i Skellefteå. Hon tillhör nu Bjerkings anläggningsenhet men kommer även arbeta tillsammans med broenheten och landskapsenheten.

Malin kommer från SYSTRA, liksom flera av de andra nyanställda kollegorna, och har tidigare arbetat för SWECO samt arkitektkontoret ABAKO:

– Jag ser fram emot att arbeta på Bjerking. Det känns som ett stort företag som kan göra skillnad, samtidigt som de verkar ha bevarat den familjära känslan. Jag tycker om att arbeta multidisciplinärt, nära andra kollegor med olika typer av kompetens. Det är också bra att företaget är medarbetarägt.

Gustav Silverin, biträdande affärsområdeschef Samhällsbyggnad, är väldigt nöjd med rekryteringen. Med den samlade kompetensen och erfarenheten hos de nya kollegorna menar han att de nu har bredden och djupet som behövs för att få en bra start på Bjerkings satsning inom samhällsbyggnad i Väst:

– De här personerna kan självständigt ansvara för sina respektive teknikområden, bemanna dem och vinna uppdrag. De kommer att förstärka Bjerkings redan starka kompetens inom samhällsbyggnad och bidra till att öka andelen uppdrag mot Trafikverket.

På bilden: Malin Mirsch