Nyheter

Geir Aasen ny CISO och DPO hos Junglemap

För Junglemap, en av Nordens ledande leverantörer av utbildning i cybersäkerhet, är säkerhetsrutinerna alltid högt prioriterade. Geir Aasen blir nu företagets nya CISO och DPO och kommer att leda det interna säkerhetsarbetet, samt spela en avgörande roll i Junglemaps pågående ISO-certifieringsprocess.

Geir Aasen kommer till Junglemap med mer än 20 års erfarenhet från Tandberg, Cisco och Pexip och har omfattande erfarenhet av att implementera och övervaka ledningssystem för kvalitetssäkring och informationssäkerhet.

– Jag är mycket glad över att vara en del av Junglemap, säger Geir Aasen. Den fantastiska NanoLearning-metoden i kombination med deras inställning till säkerhet och integritetskultur gör att jag verkligen fram emot att få bidra med min passion för informationssäkerhet och dataskyddsåtgärder.

För att behålla konkurrenskraften och fortsätta att hjälpa ännu fler organisationer att stärka sina mänskliga brandväggar med banbrytande NanoLearning-utbildning måste Junglemap också proaktivt visa kunderna att verksamheten uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Med ett ständigt ökande antal cyberattacker och där försörjningskedjan har blivit en strategisk nyckelfråga ser Junglemap också att kunderna ställer allt högre säkerhetskrav innan de använder Junglemaps tjänster. Därför strävar Junglemap för närvarande efter ISO 27001-certifiering.

– Sedan 2006 har vi erbjudit våra NanoLearning-utbildningar till mer än 7 miljoner slutanvändare, säger Nils Ivar Skaalerud, medgrundare och CTO på Junglemap. En viktig del i detta pågående arbete är att bygga förtroende i våra kundrelationer. Jag är verkligen glad att välkomna Geir Aasen ombord. Hans bakgrund och expertis är precis vad vi behöver för att upprätthålla förtroendet för vår verksamhet.