Nyheter

Kranpunkten tar emot order av elektriska bom- och saxliftar med unika arbetshöjder

Kranpunktens omställningsresa mot en fullt ut klimatneutral uthyrningsflotta fortsätter. I den senaste leveransen av nya maskiner finns helelektriska bom- och saxliftar med arbetshöjder på upp till 44 meter respektive 32 meter.

Kranpunkten har under våren och sommaren erhållit leveranser av modellerna BT 44 ERT (bomliftar) och 3225 DC (saxliftar) från Dingli. I och med detta har uthyrningsflottan stärkts upp, både med robusta och flexibla elliftar för olika industriella behov och höghöjdsarbeten och med maskiner som ger minimal påverkan på miljön.

Bomliftsmodellen BT 44 ERT är med sin maximala arbetshöjd på 44 meter den hittills högsta helelektriska rakbomsliften på marknaden och Kranpunkten är den första maskinuthyraren i Sverige att ta in liften i sitt sortiment.

– Vi fortsätter investera i helelektriska liftar i linje med vår strategi om att vara helt klimatneutrala 2030. Det innebär att vi måste ställa höga krav våra maskinleverantörer att ständigt utveckla mer miljövänliga produkter. Därför är det glädjande att se att teknikutvecklingen nu ger oss möjligheter att komplettera vår flotta med eldrivna maskiner som klarar riktigt hög höjd och komplexa arbetsplatser, säger Rikard Jönsson, Inköpschef på Kranpunkten.

Båda modellerna har eldrivna liftars alla fördelar vad gäller tyst och utsläppsfri drift. Det gör dem lämpliga för arbete både i inomhusanläggningar och i miljökänsliga områden. Utöver att lösa behov för höghöjdsjobb har liftarna även designats med fokus på manöverbarhet, för att fungera flexibelt och effektivt på trånga arbetsplatser. Konstruktionerna är robusta i syfte att tåla krävande arbetsförhållanden och utmanande miljöer.

Om Kranpunktens hållbarhetsarbete

Som ledande företag i branschen är det naturligt för oss att ta ett ansvar genom hela värdekedjan. Genom konkreta och kontinuerliga åtgärder konverterar vi vår egen flotta till hybrid- och eldrivna uthyrningsmaskiner och fordon samt användning av alternativa bränslen. Vi samverkar med våra leverantörer för att möjliggöra förändring och utveckling av ny teknik som kan möta våra kunders behov. Genom vår affärsmodell hjälper vi våra kunder att genomföra sina projekt med moderna och miljöeffektiva maskiner som minskar energiåtgången i arbetet. Vårt mål är att Kranpunktens verksamhet ska vara helt klimatneutral till 2030.

Besök Kranpunkten på mässan Load Up North i Boden 29-31/8 eller på Öppet hus på våra depåer i Malmö 3/9, Göteborg 4/9 och Uppsala 5/9.