Nyheter

Lecor Stålteknik – kvalificerad tillverkare av broar  

Lecor Stålteknik är en kvalificerad stålbyggare, en långsiktig partner inom bland annat brokonstruktion. Bland aktuella projekt märks Lindbackabron i Örebro och varvsbron över Motala Ström i Norrköping.

Lecor erbjuder prefabricerade stålkomponenter för bygg, industri och entreprenad och levererar till många större byggprojekt. Utöver stålbroar, tunnelkonstruktioner och stål till marina miljöer och annan infrastruktur är fokus på specialprojekt, hus och hallar och byggkomponenter.

– Kombinationen av hög ingenjörs- och spetskompetens inom verkstadsteknik uppskattas av våra kunder och därför är vi ofta engagerade tidigt i processen för att ge projekten värdefull input, säger marknadschef Anders Finnås.

– Vi kan hela processen och vet vad vi pratar om. Vi har förmågan att knyta ihop säcken. Med hög kompetens inom bland annat stålbro-entreprenader kan vi leda och montera avancerade broprojekt, bland annat öppningsbara broar.

Bland aktuella stålprojekt märks en bärande konstruktion till den 34 meter långa och 3,85 meter breda Lindbackabron i stål och trä över Svartån vid Lindbacka Bruk i Örebro. Till den nya järnvägsstationen i Varberg på Västkustbanan levererar Lecor stålpelare till den nya perrongen, tak över en gångbro och trappkonstruktioner. 

Den 48 meter långa bågbron över Timsälven i Karlskoga har prisats för sin skönhet och varvsbron över Motala ström i Norrköping beskrivs också som vacker.

– Det är roligt att medverka i stålkonstruktioner som skapar en vacker miljö, säger Anders Finnås.

Lecor Stålteknik, grundat 1965, har genom åren haft sin kärnverksamhet inom stålteknik. Företaget ska vara det självklara valet av prefabricerade stålkomponenter och har en modern produktionsenhet om 7600 kvadratmeter i Kungälv i Bohuslän alldeles intill E6:an. Lecor har runt 40 medarbetare och omsätter 104 miljoner kronor. 

Lecor Stålteknik AB är sedan 2022 helägt dotterbolag till EAB AB, en familjeägd företagsgrupp som utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar. 

www.lecor.se