Nyheter

Copiax ingår nytt samarbete med Hanwha Vision

Copiax och Hanwha Vision ingår nu ett samarbete med siktet på den svenska kamerabevaknings-marknaden. Med efterfrågade NDAA-kompatibla* kameror i flera prisklasser breddas Copiax utbud väsentligt med närmare 350 nya produkter ur serierna Q, P, X, T, och A.

– Vi storsatsar med etablerade Hanwha Vision för att kunna erbjuda branschen ett komplett utbud på ett och samma ställe. För oss är det viktigt att kunna möta kunders efterfrågan både vad gäller bredd, olika system, omfattning och prissegment, säger Mathias Karlsson, Team Leader Category Management på Copiax.

– Exempelvis NDAA-godkända produkter har betydelse inte minst för myndigheter och det finns önskemål om att kunna skala lösningar beroende på behov. Med Hanwha Visions breda portfölj inom kamerabevakning, blir det möjligt, fortsätter han.

Hanwha Vision har nått stora framgångar världen över sedan starten år 1990. Med AI-drivna lösningar för såväl kommersiella verksamheter som infrastruktur för hela städer har Hanwha en omfattande produktbredd och de finns på en global marknad. I Sverige har Hanwha Vision funnits sedan flera år tillbaka.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Copiax som har en unik, stark position i den svenska säkerhetsbranschen, säger Marcus Ribbing, Business Development Manager på Hanwha Vision i Sverige.

Den svenska AI-baserade CCTV-marknaden beräknas vara värd omkring 75 miljoner euro (år 2023) och förväntas nå 445 miljoner euro år 2030 med en stark årlig tillväxttakt.**

– Globalt växer kameramarknaden och även om Sverige är en liten marknad så ligger vi långt fram tekniskt sett, har ekonomiska förutsättningar och har många early adopters. Sammanslaget är det en gynnsam miljö, säger Mathias Karlsson.