Nyheter

Efterlängtad premiär hos Swecon på Entreprenad Live

Efter en mycket lyckad mässa i Göteborg förra året, så återvänder Swecon med Entreprenad Live till Ring Knutstorp i Skåne den 5-7 september. Deltagandet markerar premiär för flera intressanta produkter och tjänster från Swecon, Volvo CE och nytillskottet Ammann. Den största och mest efterlängtade utgörs med all säkerhet av Volvos nya serie grävmaskiner.

Volvo har presenterat en hel del nyheter under våren och sommaren och vi är nöjda över att kunna presentera den helt nya serien grävmaskiner från Volvo Construction Equipment under mässan. Den nya serien som just nu rullar ut från fabrik, representeras på Ring Knutstorp av den helt nya bandgrävaren Volvo EC230.


Den helt nya grävmaskinen Volvo EC230 gör debut på Entreprenad Live.

Den nya serien grävmaskiner kommer med med upp till 15 % bättre bränsleeffektivitet än sin föregångare i E-serien. Lägg därtill enastående servicevänlighet och en komfort som tar den redan branschledande hytten till en helt ny nivå. Den är utvecklad och utrustad med en rad helt nya praktiska funktioner, lättanvända reglage och inte minst den nya Volvo Co-Pilot skärmen.

– Vi är glada över att kunna visa upp den nya bandgrävaren Volvo EC230 som har Sverigepremiär på mässan. Den nya grävarserien är efterlängtad och jag är säker på att den nya hytten och de unika fördelar de nya modellerna har, kommer att imponera på besökarna, säger Johan Ottosson, försäljningschef region syd på Swecon.


Volvo grävmaskiners nya hyttinteriör med den nya Volvo Co-Pilot-skärmen.

Utöver den nya konventionella versionen av Volvo EC230, så kommer även syskonet med eldrift att demonstreras i montern tillsammans med flera kompakta elmaskiner ur det breda sortimentet från Volvo CE. Förutom Volvo EC230 Electric kan kompakthjullastaren L25 Electric och minigrävareEC18 Electric provköras på demoområdet.

För att visa hur Swecon kan supporta Volvos eldrivna maskiner där tillgången till ström är bristfälligt eller där det helt saknas lokalt elnät, så använder vi batterienergilagret PU500 för både visning och drift av elmaskiner i montern. Med en PU500 kan kunden genomföra snabbladdning direkt på arbetsplatsen för ökad drifttid och flexibilitet i verksamheten.

Volvo EC230 Electric med PU500 batterienergilager, som ger kraft till platser med bristfälligt eller inget lokalt elnät.

Under våren tecknade Swecon ett återförsäljaravtal med Ammann gällande ansvar för försäljning, underhåll och service av ett komplett sortiment av asfaltläggare, jordpacknings- och asfaltvältar samt lätt packningsutrustning för den svenska marknaden. I montern finns ett urval modeller av vibroplattor, samt produktspecialister som gärna diskuterar det kompletta produktutbudet från Ammann.

Som en ytterligare krydda, så kommer vi att ha en rälsutrustad Volvo EWR170E Rail uppställd i en relevant kontext för arbete på järnväg. Till det kan besökaren uppleva det mindre syskonet och hjulgrävaren EWR130E för att visa på bredden i vårt sortiment av flexibla och kompakta hjulgrävare för jobb på trånga ytor. För dessa maskiner kan vi även demonstrera det populära grävsystemet Dig Assist.

När vi kommer till Entreprenad Live är det bara en vecka till att banracingserien STCC ska tävla på Ring Knutstorp den 12-14 september. Swecon är partner till det helelektriska mästerskapetoch har därför hjullastaren Volvo L90H STCC-Edition med hyttfjädring och den mindre Volvo L25 Electric STCC-Edition på plats i montern redo för arbete. Båda maskinerna är en del av den flotta som kommer att jobba med service och underhåll under tävlingarna.

Volvo L25 Electric finns i montern, för att veckan efter arbeta under STCC på Ring Knutstorp den 12-14 september.

Till den redan starka uppställningen av lastmaskiner, kan vi även lägga den nya kompakthjullastaren Volvo L35 som lanserades till sommaren och som nu tillsammans med syskonet L30 når marknaden på bred front inför vintersäsongen.

Utöver de fysiska produkterna kommer vi att visa upp flera digitala produktivitetstjänster, vår nya e-handel och inte minst vår kundportal mySwecon, som nyligen släpptes som app för både iPhone och Android.


Den digitala kundportalen mySwecon finns nu att ladda ner som app för både iPhone och Android.

Träffa våra kunniga produktspecialister och upplev framtidens produkter och tjänster hos marknadsledaren Swecon i monter 609 på Entreprenad Live i Skåne den 5-7 september. Välkommen!

Den preliminära maskinlistan för Entreprenad Live 2024*

Statiskt i montern

Volvo EWR170E Rail (järnvägsutrustad)

Volvo L90H STCC-Edition (hyttfjädring)

Volvo L25 Electric STCC-Edition

Volvo L35

Volvo EC230

Ammann lätt packningsutrustning:
eATR 68
APF 10/33
eAPF 12/50
APR 30/50
APH 50/75

Produktivitetstjänster

Servicemarknad

Finansiering

Demoytan

Volvo EC230 Electric

Volvo EWR130E

Volvo L25 Electric

Volvo EC18 Electric

Volvo PU500 batterienergilager

* Maskinlistan är preliminär och kan ändras innan mässan.

Registrera dig för en fribiljett till Entreprenad Live här.

För mer information besök www.swecon.se/entreprenadlive eller kontakta närmaste Sweconsäljare.