Nyheter

Kubicom utser Lars-Gunnar Lundvall till Affärsutvecklingschef ​

Kubicoms digitala molntjänst och lösning som möjliggör effektivisering, ordning och reda i byggprojekt och som samtidigt skapar kontroll på miljöpåverkan, växer snabbt både i Sverige och Norden. Kubicom tar nu nästa steg och utser Lars-Gunnar Lundvall, yrkesteknisk ingenjör, tidigare entreprenör och maskinist med lång erfarenhet från entreprenadbranschen, till affärsutvecklingschef med särskilt fokus på utveckling av digitala stöd för Leverantörer.

Lars-Gunnar, eller LG som han föredrar att tilltalas, har under många år varit verksam inom entreprenad, försäljning och inköp och är ett känt namn i branschen.

Han kommer närmast från rollen som Lead Buyer Schakt & Transport på NCC Infrastructure där han arbetat med inköp av schakt och transportentreprenader i stora projekt och med att skapa grundförutsättningar för digitalisering av följesedelshanteringen på NCC. LG är också en  uppskattad expert och pådrivare inom branschorganisationen BEAst där han arbetat branschövergripande med digitalisering och standardisering av processer, artiklar och arbetssätt.

Innan dess har han under många år i ledande befattningar varit verksam inom entreprenad och försäljning.

– Jag ser fram emot min nya roll med spänning och förväntan! Aldrig har det varit mer aktuellt med behovet av enkla digitala arbetssätt för rapportering och spårbarhet, och i Kubicom har jag funnit både en övergripande vision och människor som brinner för dessa frågor. Min förhoppning och mitt mål är att jag med min bakgrund och erfarenhet kan bidra till att göra digitalisering enkel och tillgänglig även för de mindre bolagen. “Alla ska med” som Kubicom brukar säga.

– Vi är såklart oerhört stolta över att LG valt att fortsätta sin karriär hos oss och bli en del av Team Kubicom. En av branschens största utmaningar både i Sverige, Norden och övriga Europa, är att införa standardiserade arbetssätt och att få alla 1000 – tals aktörer att använda digitala och standardiserade arbetssätt. I rollen som ansvarig att vidareutveckla Leverantörssidan på Kubicom kommer LGs erfarenhet och driv att passa in perfekt. 

På bilden från vänster: LG, Atle Andersen

Foto: Noah Kapteijn