Nyheter

PIR förvärvar svenska logistikföretaget NORDIC STORAGE

Petrolifera Italo Rumena S.p.A. (PIR) meddelar förvärvet av Nordic Storage AB från Aquarius Energy. Nordic Storage AB är ett väletablerat svenskt företag som driver tanklagringsterminaler i Sverige och Danmark.

Transaktionen genomfördes genom InterTank Nordic AB, också ett svenskt tanklagringsföretag, där PIR förvärvat en aktiemajoritet.

Nordic Storage AB är ett av de största lagringsföretagen för flytande bulkprodukter i Skandinavien, med en kapacitet på över en miljon kubikmeter. Bolagets tankterminaler är strategiskt placerade längs med den svenska kusten och återfinns i Göteborg, Helsingborg, Malmö, Norrköping, Oskarshamn, Gävle samt i Ålborg, Danmark. Nordic Storage AB erbjuder lagringstjänster för ett brett spektrum av flytande bulkprodukter såsom flygbränsle, biobränslen, vegetabiliska oljor, alkoholer, förnybara drivmedel, kemikalier och olika energiprodukter.

PIR, etablerat i Ravenna, Italien 1920, tillhandahåller lagrings- och hanteringstjänster för flytande bulkprodukter genom sina terminaler belägna i Ravenna och Genua i norra Italien, i Vlora i Albanien och i Zarzis i Tunisien.

Med detta senaste förvärv har PIR-koncernen fördubblat sin lagringskapacitet och når nu cirka två miljoner kubikmeter mellan Medelhavet och Östersjön.

Foto: Pete Linforth