Nyheter

Efterlängtad lösning för pendelparkering i Göteborg

Nu öppnar Aimo Park upp runt 90 nya parkeringsplatser i P-hus Kanold i Göteborg. Satsningen ska underlätta för bilister att ta pendeln in till city och samtidigt minska trafiktrycket i stadskärnan.

Färre parkeringsplatser och ökade trafikproblem orsakade av nya cykelvägar och planerade spårvägslinjer, har ställt Göteborgs bilister för en hel del utmaningar. För att möta de ökade behoven erbjuder Aimo Park nu pendelparkering i P-hus Kanold, för de bilister som bor utanför Göteborg och pendlar in till staden.

– Vi ser detta som ett viktigt steg för att hantera trafiktrycket i stadskärnan och främja en hållbar stadsutveckling, säger Adrian Seyed, affärsutvecklare på Aimo Park Sverige. Genom att erbjuda oreserverade parkeringsplatser på taket på P-hus Kanold till en överkomlig kostnad, säkerställer vi att pendlare får ett flexibelt och ekonomiskt alternativ.

Prisvärd pendelparkering nära flera kollektiv- och samåkningspunkter

P-Hus Kanold ligger strategiskt nära flera kollektivtrafik- och samåkningspunkter. Bilister kan enkelt parkera och sedan promenera till hållplatser som Sankt Sigfrids Plan, Liseberg Station (både tåg och spårvagn), samt Korsvägen. Läget gör det smidigt att fortsätta resan med spårvagn eller buss och ger snabb tillgång till centrala Göteborg.

– Många bilister befinner sig i en livssituation där de måste ha bilen med sig, säger Adrian Seyed. Genom att erbjuda flexibla och praktiska parkeringslösningar anpassade till dagens behov, kan vi underlätta vardagen för många människor samtidigt som vi arbetar för en mer hållbar stad.

För att säkerställa att pendelparkeringarna inte missbrukas av boende och företag i området, kommer det att finnas specifika begränsningar. Dessa åtgärder är avsedda att förhindra att parkeringsplatserna upptas av lokala invånare eller företagare och säkerställa att de främst är tillgängliga för pendlare.

Utvärdering under 2025

Projektet, som planeras som en pilot under 2024/2025, kommer att utvärderas för att bedöma dess påverkan på trafikflödet och pendlares upplevelse.

– Vår vision är att skapa en lösning som inte bara avlastar biltrafiken i centrala Göteborg, utan också främjar hållbara transportalternativ, tillägger Adrian Seyed. Resan tar inte slut efter man har parkerat bilen. Genom att integrera mobilitetslösningar som elsparkcyklar och cykeluthyrning, samt enkel tillgång till kollektivtrafik, vill vi göra det lättare för människor att välja alternativa resesätt. Så det finns helt klart potential för att knyta fler tjänster till P-hus Kanold framöver.