Nyheter

Appen Goodyear DriverHub hjälper åkerier via My Business Apps – en ny tjänst från Volvo Trucks

My Business Apps är en ny prenumerationsbaserad tjänst från Volvo Trucks som lanseras på utvalda europeiska marknader under 2024. Med tjänsten kan kunder ladda ner företagsrelaterade appar från olika tjänsteleverantörer och använda dem på lastbilens sidoskärm, utan att behöva använda en extra smartphone eller surfplatta.

Integrationen av Goodyear DriverHub-appen med My Business Apps från Volvo Trucks ger förare och åkerichefer tillgång till däckdata i realtid – en kritisk komponent för fordonsprestanda. Appen arbetar sömlöst med Goodyears däckhanteringslösningar, inklusive Goodyear TPMS, Goodyear CheckPoint och Goodyear DrivePoint, för att ge korrekt och fortlöpande information om däckens skick.

– Att integrera Goodyear DriverHub med My Business Apps från Volvo Trucks är ett viktigt steg framåt mot att förstärka hanteringen av åkerier med avancerade lösningar för däckövervakning, sa Piotr Czyżyk, Managing Director Fleet Mobility EMEA på Goodyear. Vår digitala app ser till att förare och åkerichefer har tillgång till viktiga däckdata så att de kan fatta informerade beslut som förbättrar effektiviteten, sänker kostnader och stöttar hållbarhetsarbetet, tillägger han.

– My Business Apps är ett tillskott till vårt digitala tjänstepaket i Volvo Connect. Genom att samarbeta med andra tjänsteleverantörer kan vi erbjuda ett brett sortiment av tjänster i fordon till våra kunder och deras förare. Det innebär att våra kunder kan dra nytta av befintlig hårdvara och anslutningsfunktioner i sina Volvo-lastbilar för att förbättra förarens arbetsmiljö i förarhytten, säger Annelie Norhav, Product Owner på Volvo Trucks.

Appen Goodyear DriverHub i My Business Apps inkluderar följande:

Däckövervakning i realtid: Få varningar och aviseringar för däcktryck och temperaturavvikelser omedelbart, vilket möjliggör proaktivt underhåll för att reducera antalet haverier och höja säkerheten på vägarna.

Förutsägbart underhåll: När man tidigt kan identifiera tryckläckage och skilja mellan snabba och långsamma läckage kan förare vidta rätt åtgärder innan olyckan är framme.

Bättre däckunderhåll leder till bättre bränsleeffektivitet och färre utsläpp så att åkeriverksamheten kan bli mer hållbar.

– Samarbetet med Goodyear gör att vi tillsammans kan ge våra gemensamma kunder en mer komplett lösning och göra nya kunder medvetna om hur de kan dra nytta av samarbetet, tillägger Norhav.

Tjänsten är tillgänglig i lastbilar som byggts från vecka 9 2021 och framåt som har en sidoskärm.