Nyheter

Boliden utökar containerflöde över Helsingborg

Pendeln mellan Rönnskär och Helsingborg har burit gods från Boliden sedan 1993 och med Dalshult som ny partner i hamnen utökar Boliden nu containervolymen. Det är med en kundspecifik produkt som efter säker lastning i containrar ska skeppas ut från hamnen veckovis.

På Dalshult är man positiv till att ta emot det nya flödet som kommer sysselsätta två personer på heltid då det är ett 40-tal containrar som ska lastas varje vecka. Metallen som ska gå ”overseas” är, utöver sin tyngd, specialmåttad och kräver noggrann lastning i varje container.

För att klara hård sjö och balans ombord fartyget lämnas inget åt slumpen. MariTerm, specialister inom lastsäkring, är påkopplade och har tillsammans med Dalshult tagit fram material anpassat för produktens lastning.

– Att Boliden utökar med ett helt nytt containerflöde i den befintliga logistikkedjan skapar stabilitet för vår verksamhet och stärker vår position inom hamnlogistiken, berättar Thomas Pålsson som är produktionschef på Dalshult.

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen där en stor del av den svenska exporten går via Helsingborg.

– Det var viktigt för oss att skapa ett nytt partnerskap med Dalshult när de tog över logistikverksamheten i hamnen. Helsingborg är en betydande destination för oss med ett väletablerat flöde via pendeln, säger Jan Astlin som är Sr Sourcing Manager Logistics på Boliden.