Nyheter

Hallands Hamnar och AB Th. Schéle satsar på nytt stålcenter – en strategisk milstolpe

Hallands Hamnar fördjupar sitt långvariga samarbete med Schéle genom en strategisk satsning på ett nytt stålcenter i hamnområdet. Schéles investering, värd 40 miljoner kronor, stärker hamnens position som en ledande hubb för stål- och metallsegmentet och skapar nya tillväxtmöjligheter för båda företagen och deras kunder.

Hallands Hamnar har under många år varit en nyckelspelare för regionens logistik och har genom sitt långvariga samarbete med Schéle bidragit till utvecklingen av stål- och metallsegmentet. Detta partnerskap har möjliggjort en kontinuerlig expansion, och nu tar de tillsammans nästa steg genom att etablera ett nytt, toppmodernt stålcenter i hamnen i Halmstad.

– Denna utveckling har möjliggjorts genom Hallands Hamnars investeringar och utbyggnaden av kaj 800 och nya terminalytor. När kaj 800-projektet står klart hösten 2025, kommer vi att flytta all hantering av recyclingmaterial till den nya hamndelen, vilket ger oss en unik möjlighet att växa inom hanteringen av stål och metaller i innerhamnen. Samtidigt förbättrar vi säkerheten i hamnområdet och ger staden bättre tillgång till Nissan, säger Henrik Nanfeldt, Produktionschef på Hallands Hamnar. Samarbetet med Schéle optimeras nu för gemensam tillväxt och nya affärer.

Byggnationen av det nya stålcentret är redan i gång och anläggningen förväntas stå klar i maj 2025. Med en kapacitet att lagra 70 000 ton stålprodukter och moderna hanteringslösningar, kommer det nya centret att vara en central del i erbjudandet till kunderna. Med den senaste tekniken inom travershantering och lagerlösningar stärks stålhanteringen i området och Halmstads roll som en ledande hubb för stål i Skandinavien.

– Vårt långvariga samarbete med Hallands Hamnar har varit en nyckel till vår framgång, säger Patrik Christiansson, Styrelseordförande på Schéle. Det nya stålcentret gör det möjligt för oss att förbättra vår tjänst till kunderna, med fokus på kvalitet, effektivitet och hållbarhet. Vi ser detta som ett viktigt steg i vår fortsatta tillväxt.

Förutom att erbjuda bättre service till sina kunder, bidrar satsningen på stålcentret också till den långsiktiga utvecklingen av hamnområdet. Genom att frigöra ytor vid Nissan, stöttar Hallands Hamnar kommunens planer på en ny överfart och stadsutveckling.

– Denna investering visar hur vi på Hallands Hamnar både utvecklar vår verksamhet och bidrar till regionens fortsatta framsteg, säger Henrik Nanfeldt. Med det nya stålcentret står hamnen väl rustad för att möta framtidens behov och fortsätta vara en pålitlig partner för både nuvarande och framtida kunder.

Ett framtidssäkrat segment med stora möjligheter

Med det nya stålcentret tar hamnen i Halmstad ett betydande steg mot att framtidssäkra sitt erbjudande inom stål- och metallsegmentet. Detta är en satsning som inte bara gynnar Hallands Hamnars och Schéles verksamheter, utan även stärker hela regionens konkurrenskraft inom stålindustrin.

– Vi är mycket entusiastiska över de möjligheter som detta projekt öppnar upp, avslutar Peter Christiansson, VD på Schéle. Det är ett tydligt exempel på hur vi genom samarbete kan skapa värde för våra kunder och för regionen som helhet

Henrik Nanfeldt:

– På Hallands Hamnar är vi stolta över att erbjuda en infrastruktur som driver tillväxt och utveckling för våra kunder. Det nya stålcentret är en viktig del av vår tillväxtstrategi, som både utökar vårt erbjudande och möjliggör de offensiva investeringar vi gör i vår hamnanläggning.