Nyheter

Robert Karlsson blir ny Operativ chef på Züblin Scandinavia

Robert Karlsson får rollen som Operativ chef på Züblin Scandinavia AB från och med 1 september 2024. Robert kommer tillsammans med Christoph Haidenthaller VD, och Anna Lagergren Kommersiell chef, att leda företaget som är en av de ledande infra- och grundläggningsföretagen i Sverige.

Robert är högskoleingenjör med inriktning på byggteknik och design och har lång praktisk erfarenhet av komplexa infraprojekt. Han har varit i branschen i över 12 år i ett flertal olika roller, sedan 2019 i rollen som Arbetschef.

– Robert har ett högt förtroende inom organisationen och har med sitt moderna och inkluderande ledarskap framgångsrikt drivit mycket utmanande projekt i hamn. Anna och jag ser fram emot att leda utvecklingen av företaget vidare tillsammans med Robert, säger Christoph Haidenthaller, VD Züblin Scandinavia AB.

– Züblin Scandinavia AB har under de senaste åren genomfört flera framgångsrika förändringar av verksamheten.  Den nya strategin att genomföra små och medelstora projekt med hög grad av komplexitet har varit framgångsrik. Vi har en unik position på den svenska marknaden, det ser vi inte minst via de lyckosamma projekt vi genomfört de senaste åren där hela företagets tekniska kompetens nyttjas. Vi är övertygade om att företaget kommer att fortsätta den framgångsresan tillsammans med Robert som ny Operativ chef. Vi är stolta att vi kan tillsätta rollen internt vilket visar att vi arbetat med att skapa en robust och väl fungerande organisation. Vi vill också tacka Gustav Oscarsson för hans insatser under åren som Operativ chef och önska honom lycka till med sina nya utmaningar utanför koncernen, säger Jörg Löffler, Styrelseordförande Züblin Scandinavia AB.

– Jag är glad och tacksam att få förtroendet och ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med ledningen och våra duktiga kollegor för att främja Züblins fortsatta utveckling, säger Robert Karlsson.

På bilden från vänster: Anna Lagergren, Christoph Haidenthaller och Robert Karlsson

Züblin Scandinavia AB är experter på infrastruktur och djupgrundläggning och utför små och stora byggprojekt med hög komplexitet. Vi är ett svenskt företag med god lokalkännedom och resurser, tekniskt kunnande och finansiell styrka från vår internationella byggkoncern STRABAG. Våra innovativa team genomför lönsamma och hållbara projekt som optimerar värdet för våra kunder, våra medarbetare och vår omvärld.