Nyheter

Succé för premiären av Wermlands Maskinmässa

16-17 augusti genomfördes Wermlands Maskinmässa för första gången i Grums strax utanför Karlstad. Mässan genomfördes på anläggningen hos Fredheim Maskin AB samt i en bergtäkt i direkt anslutning och var ett samarbete mellan Fredheim Maskin, KEWAB i Värmland samt Ulriks Entreprenad AB.

Dessutom fanns en mängd ledande leverantörer från branschen på plats som utställare.

– Fantastiskt roligt att vi fick ett så gott utfall med goda omdömen från både besökare och utställare, summerar Erik Olausson som arbetar som VD på Fredheim Maskin AB.

Krossutrustning, grävmaskiner och hjullastare, lastbilar och transportbilar innebar att det fanns mycket att titta på för besökarna. Fokus för mässan låg på elektrifiering, ett område som Fredheim Maskin ligger i framkant på men som är angeläget för alla leverantörer som arbetar med stenkrossning, tunga maskiner och transporter.

Samtidigt som besökarna hade möjlighet att titta på bergskrossning med utrustning från Keestrack, Sandvik Mobiles och Telestack, som pågick live i bergtäkten vilket är ganska så unikt på en mässa, så kunde de titta på det senaste inom tunga maskiner från Volvo, Caterpillar och Komatsu. Dessutom ställde både Scania och Volvo ut lastbilar på plats liksom en lång rad av transportbilar.

Över 500 hamburgare och 4200ton material producerat

Eftersom mässan genomförde bergskrossning i bergtäkten så är det ganska enkelt att kvantifiera utfallet av produktionen. Sammanlagt producerades över 4200ton material fördelat på 0-90mm, 8-16mm och 16-32mm via trestegskrossning. Dessutom erhöll de både 0-8mm och anläggningsjord. Att det gick åt mer än 500 av de goda hamburgarna talat för att publiktillströmningen var god också.

– Vi har faktiskt haft besökare ända från Malmö i söder till Sundsvall i norr, vilket givetvis är ett helt fantastiskt upptagningsområde. Alla jag pratat med har tyckt det varit både roligt och intressant. Mer lokala besökare har naturligtvis uppskattat att det ordnas ett evenemang av den här typen i Värmland eftersom det saknats tidigare. Dessutom tycker vi att det är roligt att få visa upp vår nya anläggning här i Grums så klart, berättar Erik Olausson.

Inget beslut om fortsättning nästa år ännu

Fredheim Maskin har i skrivande stund fortfarande inte tagit beslut om huruvida det blir en fortsättning på mässan nästa år. Men stänger samtidigt inte dörren för att det kan bli en fortsättning.

– De utställare jag pratat med har varit nöjda med utfallet och hoppas att det blir en fortsättning. För egen del så har vi redan kunnat genomföra affärer tack vare mässan, så jag stänger absolut inte dörren för en fortsättning men innan dess måste vi smälta alla intrycken och göra en analys och utvärdering när vi har landat i vardagen igen. Jag vill däremot redan nu skickat ett stort tack till KEWAB Värmland samt Ulriks Entreprenad AB som hjälpts oss genomföra det här fina evenemanget, avslutar Erik Olausson.