Nyheter

Cascade Drives visar upp banbrytande elektrisk servostyrning för kommersiella fordon på IAA

Svenska Cascade Drives kommer att visa upp sin banbrytande innovation för tunga elektriska servostyrningssystem på IAA Transportation, den viktigaste globala mässan för logistik, kommersiella fordon och transportsektorn, i Hannover den 17–22 september. Cascade Drives styrsystem kommer att demonstreras med ASIL-D-kvalificerad elektronik och styrsystem från en välkänd Tier 1-leverantör inom kommersiella fordons styrsystem.

Cascade Drives TruEPS™ är ett nytt styrsystem som bygger på Cascades kraftfulla elektromekaniska ställdon. Systemet är utformat för att ersätta hydrauliska servosystem och erbjuder en smart och effektiv lösning för styrning av både enaxlade och fleraxlade elektriska kommersiella fordon, särskilt fordon från klass 6 och uppåt.

Den största fördelen med Cascade Drives lösning för tunga fordon är att den ersätter konventionella hydrauliska styrsystem med ett kraftfullt och robust elektromekaniskt system. Styrsystemet är kompakt, effektivt, responsivt och precist. Till skillnad från andra EPS-lösningar påverkas det inte av slitage orsakat av stötbelastningar över tid.

På IAA i Hannover kommer Cascade Drives att visa både fram- och bakstyrningslösningar helt i by-wire-läge. Båda lösningarna  lämpar sig för lastbilar i klass 6-10 och är lämpliga för nivå 4-autonomi. Cascade Drives framstyrningslösning kommer att visas på en framaxel med individuell fjäderupphängning från italienska BRIST.

Cascade Drives styrningslösningar erbjuder en flexibel installationslayout för att kunna anpassa sig både till ersättning av draglink och centermonterad installation.

Cascade Drives lösning kommer även att ingå som en del av en välkänd Tier 1-leverantörs demonstration av en lösning för styrbara e-axelsystem för kommersiella fordon.

– Det är verkligen smickrande att en Tier 1-aktör har valt att visa en lösning där vår elektriska servostyrning är integrerad i projektet. Det minskar inte bara det miljömässiga fotavtrycket, utan förbättrar också effektiviteten och styrprecisionen, säger Kristian Floresjö, VD för Cascade Drives.

IAA Transportation 2024 är den ledande internationella plattformen för logistik och transport och det viktigaste globala forumet för branschens framtidsfrågor. Cascade Drives TruEPS™ kommer att visas i monter A01 i hall 12 under mässan i Hannover från den 17 till den 22 september.