Nyheter

Installatörsföretagen: ”Viktiga tillväxtförslag i budgeten – men det krävs mer!”

Sverige står inför en historisk klimat- och energiomställning samt stora renoveringsbehov av AB Sverige. När regeringen nu väljer Trafikverkets inriktning med den högsta ramnivån så ryms stora järnvägsinvesteringar i Skåne, Västra Götaland och Norrland. Därutöver finns stora möjligheter att göra reinvesteringar i det eftersatta vägnätet. 

– Regeringens storsatsning på infrastruktur är efterfrågad av hela näringslivet. Den kommer långsiktigt att stärka tillväxten i Sverige och tjäna oss väl de kommande 15 åren. Vi vill dock understryka vikten av att regeringen i budget även genomför snabba stimulansåtgärder riktade mot bygg- och installationsbranschen. Läget är allvarligt för branschen och det behövs mer uppbackning från politikens sida, säger Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen.

Regeringens föreslagna sänkning av arbetsgivaravgifterna för fåmansföretag välkomnas av Installatörsföretagen.

– I vår medlemskrets har vi många fåmansföretagare som, när konjunkturen vänder, kan tänka sig att expandera sin verksamhet. Alla förslag som sänker företagens kostnader för att anställa är bra förslag, säger Ola Månsson.  

Regeringen aviserade investering på forskning och innovation kommer också att gynna svensk tillväxt.

– Sverige behöver stärka sin position inom forskningssidan. Installatörsföretagens medlemmar har stora behov av att anställa nya ingenjörer. Vi efterfrågar därför fortsatta satsningar på att stärka Sverige som tekniknation, avslutar Ola Månsson.