Nyheter

Nexer rekryterar Tomas Frimmel som Chief Revenue Officer

För att leda den strategiska tillväxten och ytterligare stärka företagsledningen meddelar Nexer Group att Tomas Frimmel, tidigare VD för Microsoft Sverige, tillträder som Chief Revenue Officer den 1 september 2024. I rollen kommer Frimmel att leda Nexers intäktsstrategi både globalt och i Sverige, med fokus på att utnyttja kraften i AI och molntjänster för att skapa ännu större värde för kunderna.

Tomas Frimmel kommer till Nexer med en gedigen erfarenhet från Microsoft, där han senast var VD för Microsoft Sverige. Under sin tid på Microsoft har han haft flera strategiska roller, däribland som affärsområdeschef för Enterprise Commercial med ansvar för de största privata bolagen i Sverige. Tomas erfarenhet av att driva intäktsstrategier för en global aktör gör honom till ett värdefullt tillskott för Nexer Group.

Lars Kry, VD för Nexer Group:

– Tomas erfarenhet från Microsoft och hans omfattande kompetens kring ledarskap och transformation gör honom till en viktig del av vår strategi att bli den ledande partnern för plattformsbolag som Microsoft, IBM mfl. Med Tomas i spetsen stärker vi vår position som en självklar partner. Genom att stärka våra band med plattformsbolag kan vi fortsätta att vara en kraft som driver innovation och digital transformation.

Tomas Frimmel ser fram emot sin nya roll och möjligheten att bidra till Nexers fortsatta framgång, både i Sverige och internationellt.

– Jag är imponerad av den resa Nexer Group har gjort och ser fram emot att skapa ännu större värden för våra kunder. Min uppgift blir att fortsätta bygga en organisation som inte bara möter kundernas behov, utan även överträffar deras förväntningar genom starka, diversifierade relationer, säger Tomas. Genom att kombinera starka partnerskap och innovation, särskilt inom AI, kan vi skapa verkligt värde för både kunder och samhället. Nexers kompetens inom strategi, teknik och kommunikation är avgörande för att vi ska fortsätta förtjäna våra kunders förtroende och stötta deras föränderliga behov på nya sätt.

Tomas fortsätter:

– Framgång bygger på starka team och goda kundrelationer. Det är viktigt att integrera vår affärsstrategi med våra medarbetares styrkor för att säkerställa att vi alltid har rätt kompetens på rätt plats vid rätt tidpunkt. För att nå dit måste vi omfamna innovation och säkerställa att alla i organisationen har en grundförståelse för teknologi och AI. Detta, tillsammans med en inkluderande kultur där vi bygger på varandras styrkor, blir de medel vi använder för att uppnå kundernas målbilder.

Nexer har under de senaste åren etablerat sig som en ledande aktör inom digital transformation och teknologiska lösningar. Företaget har uppnått en imponerande tillväxt genom att konsekvent fokusera på innovation och globala partnerskap.

– Vår vision är att förena strategi, teknik och kommunikation i en sammanhållen vision som leder den digitala omvandlingen, samtidigt som vi behåller vår starka förankring i Sverige. Genom att utnyttja den inneboende kraften i innovation och samarbete förenat med Tomas enorma kompetens kan vi tillsammans driva utvecklingen framåt och bidra till att lösa de utmaningar våra kunder står inför, avslutar Kry.

Om Nexer:
Nexer Group är ett internationellt techbolag med rötter i svensk entreprenörsanda och innovationskraft. Nexer har 2500 experter i 16 länder och är en del av Danir-gruppen, ett svenskt privatägt företag med 11 200 medarbetare i 26 länder. Nexer arbetar idag med några av världens största och mest krävande bolag där man tillför expertis inom digital transformation, IT, tech och R&D.