Nyheter

Drivers First – ny säker lastbilsparkering i Eskilstuna Logistikpark

Nu kommer Drivers First till Eskilstuna Logistikpark, konceptet är bra för yrkesförarna och en anpassning till yrkestrafiken i både Sverige och Europa.

– Denna typ av rastplatser finns redan i Europa och är viktig paus för vila och återhämtning för en utsatt yrkeskategori, säger Pär Svensson, Logistikutvecklare, Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Den 2 september öppnar Drivers First sin första truckstop i Eskilstuna Logistikpark (Williams väg 3).

– Dessa platser ska vara trygga, säkra och rena, säger Ola Sandgren som är verksamhetsledare inom Drivers First. Vi ämnar att bygga truckstops i hela landet i första hand utifrån åkeriernas-, beställarnas- och varuägarnas behov. Vi ska erbjuda den service kunderna önskar och längs det vägnät där flödena finns. Vi vill lyfta förarnas status och skapa en mötesplats för dem. Social hållbarhet är en viktig del av branschen.

– Vi är stolta över att ha tagit över marken i Eskilstuna och etablerat vår första truckstop i fas 1. I fas 1 kan du parkera och vila, förboka din parkering digitalt, handla i självservicebutiken, gå på toa och vi har rondering på siten från vaktbolag. Men vi är inte klara här. I nästa steg bygger vi lounge, riktigt bra toaletter och dusch, grindar och staket och kameraövervakning, flexiblare bokning mm. Våra siter ska vara trygga, säkra och rena, avslutar Ola Sandgren, verksamhetsutvecklare, Drivers First.