Nyheter

Entreprenad Live: Minigrävare anpassad för tiltrotator

I EMS monter visas bland annat mingrävaren Takeuchi TB320. Den väger två ton och har en motor från Yanmar på 12 kilowatt. Den har ett hydraulflöde med 40 liter per minut och passar ett brett utbud av hydrauliskt drivna redskap.

Takeuchi TB 320 är konstruerad för att passa med direktinfäst tiltrotator.

– Det är en helt ny modell. Den tidigare 2-tonsmaskinen från Takeuchi hade inte tillräckligt kraftig hydraulik för att klara en direktinfäst tiltrotator. Det berodde till stor del på att det i princip bara är i Sverige som vi sätter tiltrotator på så pass små grävare, säger Lennart Edling som är vd på EMS.

Den kompakta designen och dimensionerna gör TB320 lätt att transportera och en idealisk maskin för arbete på platser med begränsad tillgänglighet.

– Den kan transporteras på släp med vanlig personbil. Det är en fördel för mindre entreprenörer och hantverkare som inte vill investera i en lastbil, påpekar Lennart Edling.

Möjligheten att dra in underredet på TB320 ner till 980 millimeter gör den smidig och lätt att manövrera i trånga utrymmen. När föraren är redo att arbeta kan underredet utökas till en bredd på 1 370 millimeter.

Hytten har en justerbar fjädrande stol, stor golvyta med integrerade fotstöd samt ergonomiskt utformade pilotkontroller och justerbara armstöd. Multifunktionsdisplayen är på 3,5 tum.