Nyheter

Vietnamesiska IT-jätten FPT Software öppnar Sverigekontor

Det globala IT-företaget FPT Software har varit verksamma på den europeiska marknaden i över ett decennium som partner inom digital transformation, som tillhandahåller endto-end-tjänster och innovativa lösningar till mer än 150 europeiska ledande företag inom olika branscher, såsom E.ON, Schaeffler, Viessmann, Covestro och Siemens.

Nu har FPT Software har utökat sin närvaro till nio länder, där det senaste är Sverige. FPT Software har sitt nya svenska kontor i Lindholmen Science Park i Göteborg. Närvaron i Sveriges ledande innovationsnav för FPT närmare sina kunder, särskilt inom fordons-, energi- och tillverkningsindustrin, och utnyttjar närheten till globala jättar som Volvo Group, Ericsson, Telia, SAAB, IBM och Semcon. FPT har idag ett omfattande samarbete med Volvo Cars inom bland annat cybersecurity.

– Sverige var det första västlandet som etablerade diplomatiska förbindelser med Vietnam, och vårt mångåriga partnerskap bygger på ömsesidig respekt och en gemensam vision för tillväxt och innovation. Som ett ledande vietnamesiskt företag har FPT åtagit sig att fördjupa denna relation genom att utnyttja Vietnams högutbildade och resursstarka IT-arbetskraft för att främja tekniska samarbeten, särskilt inom AI, smart mobilitet och grön omvandling. Vårt nya svenska kontor kommer att fungera som en viktig bro som förbinder företag på båda sidor och gör det möjligt för nordiska kunder att driva innovation och tillväxt med banbrytande teknologier, omfattande lösningar och tillgång till en talangpool i världsklass, säger Dr. Truong Gia Binh, FPT Corporations grundare och ordförande.

FPT Software tillkännagav nyligen ett nytt strategiskt partnerskap med svenska Vilja Solutions. Som en global techpartner till Vilja stärker FPT Software sin position som leverantör av innovativa digitala banklösningar till kunder över hela världen.

Genom att utnyttja FPT Softwares tekniska expertis och globala räckvidd kommer detta partnerskap att introducera Viljas molnbaserade bankplattform för globala företag, med ett initialt fokus på Asiens snabbt växande digitala ekonomi.

Detta samarbete inkluderar också etableringen av ett FoU-center i Asien, dedikerat till banbrytande innovationer som tillgodoser föränderliga krav från digital bankverksamhet, särskilt inom områden som inlåning och lån.

– Vårt partnerskap med Vilja Solutions kommer att ytterligare stärka finansiella institutioner med förbättrad säkerhet, skalbarhet och användarupplevelse. Genom att kombinera vår branschexpertis och globala närvaro med Viljas innovativa lösningar, strävar vi efter att sätta nya standarder och hjälpa finansinstitutioner i dagens snabba digitala landskap, säger Dzung Tran, VD för FPT Software Europe.