Nyheter

Clavister vinner kontrakt med nordisk myndighet inom kritisk infrastruktur

Clavister meddelar idag att man vunnit ett kontrakt på “Identity and Access Management (IAM)”-mjukvara, initialt värt ca 2 MSEK från en nordisk myndighet inom kritisk infrastruktur.

Clavisters familj av IAM-mjukvara, vilken marknadsförs under varumärket PhenixID, är en grupp cybersäkerhets-lösningar som möter en ökande efterfrågan av att hantera digitala identiteter och styra användares tillgång till känslig information. Lösningarna används av ett flertal kunder inom offentlig sektor, framförallt i Norden.

Det nya kontraktet välkomnar en nordisk myndighet som ny kund till Clavisters IAM-lösningar. Myndigheten arbetar i domänen kritisk infrastruktur, ett område som omfattas av en kraftig tillväxt av investeringar i cybersäkerhet givet det ökande cyberhotet och i linje med kraven från den nya NIS2-lagstiftningen.

Kontraktet har ett initialt värde för Clavister om ca 2 MSEK, med potential att öka affären i takt med att omfattningen expanderar.

– Vi är glada att se att fler aktörer inom kritisk infrastruktur stärker sin cybersäkerhet – något som är absolut nödvändigt för att upprätthålla ett starkt cyberförsvar, kommenterar John Vestberg, VD för Clavister, och forsätter: Vår ställning som ledande leverantör i norden stärks ytterligare med denna nya kund, något som vi verkligen är stolta över.