Nyheter

Svensk Betong välkomnar regeringens infrastruktursatsningar

– Våra medlemsföretag har tagit stora steg i klimatomställningen, särskilt genom utvecklingen av klimatförbättrad betong, säger Malin Löfsjögård, Vd på Svensk Betong.

Med de historiska satsningarna på infrastruktur som regeringen nu presenterar, ser Svensk Betong stora möjligheter att bidra till hållbara och långsiktiga lösningar för Sveriges framtid.

– Regeringens satsningar på nyinvesteringar och underhåll stärker inte bara våra medlemmars möjlighet att bidra utan även möjligheten att klimatanpassa och framtidssäkra Sveriges infrastruktur. Betongbranschen är redo att möta det ökade behovet med klimatförbättrad betong som spelar en nyckelroll i den gröna omställningen, fortsätter Malin Löfsjögård, vd på Svensk Betong.

Betongbranschen har en färdplan med målsättningen att all betong på marknaden ska vara klimatneutral 2045 med delmålet att klimatneutral betong ska finnas på marknaden redan 2030. Redan idag finns klimatförbättrad betong med halverad klimatpåverkan på marknaden och den får en allt centralare roll i byggbranschen. Inom en snar framtid lanseras fler betongprodukter med ännu lägre klimatpåverkan.

– Våra medlemsföretag har tagit stora steg i klimatomställningen, särskilt genom utvecklingen av klimatförbättrad betong. Genom att byta ut delar av cementen mot alternativa bindemedel har vi redan idag möjlighet att halvera betongens klimatpåverkan. Denna teknik, i kombination med de nya infrastrukturinvesteringarna, gör att vi kan bidra till en långsiktigt hållbar framtid för Sverige.

För mer om klimatomställningen som sker i betongbranschen se nätsajten Forum Betong.