Nyheter

Ny modellserie rullar ut på Sverigeturné

Under Elmia Lastbil presenterade IVECO sin nya modellserie. Nu bjuder de in till en nordisk roadshow, där lokala kunder får möjlighet att uppleva de nya fordonen på nära håll, provköra och ställa frågor till IVECO:s experter. Efter ett lyckat event i Luleå rullar man nu vidare på de svenska vägarna, med hållplatser i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö.

Det nya modellprogrammet inkluderar den populära IVECO Daily och S-Way, som båda finns tillgängliga med önskad drivlina – elektrisk, biogas eller diesel. Förutom Sverige kommer den nya modellserien även att besöka Norge, Finland och Danmark, vilket innebär att fordonen kommer att resa över 7 500 km – utöver de många provkörningarna längs vägen.

– Efter ett framgångsrikt Elmia Lastbil ser vi nu fram emot att ge de personer som inte hade möjlighet att se våra nya fordon under mässan en möjlighet att göra det på hemmaplan. Turnén har redan varit en succé i Norge och Finland, så vi är glada att nu få ta över den nordiska stafettpinnen och ge våra svenska kunder chansen att provköra de senaste modellerna, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på IVECO Sweden.

Expertkunskap på hjul

På Sverigeturnén följer också ett team av erfarna specialister med. De är redo att ge råd till besökarna, berätta om de nya unika funktionerna samt vägleda dem i valet av olika drivlinor.

– Vi har ett helt team med oss, som ser fram emot att prata med besökarna om vilket fordon som bäst matchar deras behov. Oavsett om man väljer en drivlina med el, biogas eller diesel är fordonen konstruerade enligt samma höga standard, vilket säkerställer en enhetlig upplevelse – både vad gäller köregenskaper och design, berättar Anders Nilsson.

Genom att utveckla serien med de nya EU-kraven (GSR) i åtanke, kan svenska förare och vagnparksägare även vara säkra på att IVECO:s fordon uppfyller alla krav.

– Vi prioriterar alltid säkerhet och våra nya funktioner kommer att bidra till att förhindra olyckor. Vi är stolta över att lansera ett omfattande säkerhetspaket för alla modeller, som säkerställer att vi uppfyller de nya kraven, förklarar Anders Nilsson.

Sverigepremiär för provkörning av elektrisk 7-tonnare

Det nya modellprogrammet har optimerats på många områden.

– Line-upen fokuserar på digital utveckling och innovation. Alla modeller levereras nu som standard med vår connectivity box, som låter kunderna följa fordonets prestanda och servicebehov i realtid. Detta effektiviserar driften och minimerar stopptid, vilket är avgörande i transportbranschen, förklarar Victor Alvarsson, Customer Service Manager på IVECO.

Med sig på resan kommer IVECO att ha med den populära transportbilen IVECO Daily, som erbjuder förstklassigt skydd och säkerhet på vägen. Med en stilren, ergonomisk interiör och en 10-tums digital instrumentpanel säkerställer Daily en intuitiv och bekväm körupplevelse, som gör långa timmar bakom ratten mer behagliga. Fordonet finns också i en helt elektrisk version, känd som IVECO eDaily.

– Vår eDaily är den perfekta lösningen för utsläppsfri och tyst stadstrafik. Med sin modulära batteriinstallation, som möjliggör flexibel anpassning av räckvidden, samt en imponerande acceleration upp till 120 km/h, säkerställer den både effektivitet och prestanda. Jag tror att en av turnéns kommande höjdpunkter kommer att vara möjligheten att provköra vår 7,2 tons eDaily. Den är en höjdare på alla sätt och vis och vi ser fram emot att få se folk uppleva kraften och innovationen som finns bakom ratten, tillägger Anders Nilsson.

Italienska hästar på de svenska landsvägarna

På den tunga sidan introducerar IVECO den nya S-Way, som i våras mottog Red Dot Award för sin produktdesign. Denna nya S-Way med 500 hästkrafter är utrustad med förbättrat vridmoment och lägre bränsleförbrukning, vilket gör lastbilen optimal för krävande och långa körningsuppdrag.

Lastbilen är dessutom utrustad med full luftfjädring, som säkerställer en jämn körupplevelse under alla förhållanden, samt en justerbar ratt som gör det möjligt för föraren att hitta den mest bekväma körställningen.

– Vår roadshow ger kunderna möjligheten att själva få hoppa in i hytten på den nya S-Way, som har uppdaterats noggrant. Bland de nya funktionerna finns en helt digital cockpit och ett kamerasystem istället för bara speglar. Exteriört kombinerar S-Way stil och funktionalitet med en anpassningsbar tredelad frontgrill. Dessutom stöds S-Way av ett omfattande servicesystem som säkerställer maximal drifttid, effektivitet, förarsäkerhet och uppfyllande av klimatkrav, säger Anders Nilsson och avslutar:

– Våra nya modeller erbjuder verkligen något för alla och vi gläder oss att välkomna besökare till varje hållplats på resan, för provkörning och dialog om hur man bäst kan optimera deras flotta.