Nyheter

Oracle och Amazon Web Services tillkännager strategiskt partnerskap

Kunder kan nu få tillgång till Oracle Autonomous Database och Oracle Exadata Database Service i AWS, vilket förenklar migrering och distribution av företags arbetsbelastningar till molnet samtidigt som flexibilitet, smidighet och säkerhet förbättras.

Oracle och Amazon Web Services (AWS) lanserar Oracle Database@AWS, ett nytt erbjudande som gör det möjligt för kunder att få tillgång till Oracle Autonomous Database på dedikerad infrastruktur samt Oracle Exadata Database Service inom AWS.

– Vi ser en enorm efterfrågan från kunder som vill använda flera olika moln, säger Larry Ellison, Oracle Chairman och CTO. För att möta denna efterfrågan och ge kunderna det val och den flexibilitet de vill ha, kopplar Amazon och Oracle sömlöst samman AWS-tjänster med den allra senaste Oracle Database-tekniken, inklusive Oracle Autonomous Database. Med Oracle Cloud Infrastructure installerat i AWS datacenter kan vi erbjuda kunderna bästa möjliga databas- och nätverksprestanda.

Oracle Database@AWS kommer att ge kunderna en enhetlig upplevelse mellan Oracle Cloud Infrastructure (OCI) och AWS, med förenklad databasadministration, fakturering och enhetlig kundsupport. Dessutom får kunderna möjlighet att sömlöst ansluta företagsdata i sin Oracle-databas till applikationer som körs på Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), AWS Analytics-tjänster eller AWS avancerade tjänster för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML), inklusive Amazon Bedrock.

Med direkt tillgång till Oracle Exadata Database Service på AWS, inklusive Oracle Autonomous Database på dedikerad infrastruktur och workloads som körs på Oracle Real Application Clusters (RAC), gör Oracle Database@AWS det möjligt för kunder att samla alla sina företagsdata för att driva banbrytande innovation.

Det nya erbjudandet ger en nätverksanslutning med låg latens mellan Oracle-databaser och applikationer på AWS. Detta gör att kunderna kan dra nytta av Oracle Autonomous Database, en helt automatiserad och hanterad Oracle Database-tjänst, och prestanda, tillgänglighet, säkerhet och kostnadseffektivitet hos Oracle Exadata Database Service, samtidigt som de åtnjuter fördelarna med säkerhet, smidighet, flexibilitet och hållbarhet som AWS erbjuder.

– Redan 2008 kunde kunder köra sina Oracle-workloads i molnet, och sedan dess har många av världens största och mest säkerhetskänsliga organisationer valt att distribuera sin Oracle-mjukvara på AWS, säger Matt Garman, CEO på AWS. Det här nya, fördjupade partnerskapet kommer att tillhandahålla Oracle Database-tjänster inom AWS så att kunderna kan dra nytta av flexibiliteten, tillförlitligheten och skalbarheten i världens mest använda moln tillsammans med den företagsprogramvara de förlitar sig på.

Oracle Database@AWS kommer att hjälpa kunderna att fortsätta att påskynda sin migration till molnet och modernisera sina IT-miljöer.

Kunderna kan också dra nytta av:

Zero-ETL-integration mellan Oracle Database-tjänster och AWS Analytics-tjänster. Kunderna kommer att kunna ansluta och analysera data på ett sömlöst och säkert sätt mellan Oracle Database-tjänster och applikationer som de redan har på AWS för att få snabbare och djupare insikter utan att behöva bygga pipelines.

Flexibla alternativ för att förenkla och påskynda migreringen av deras Oracle-databaser till molnet, inklusive kompatibilitet med beprövade migreringsverktyg som Oracle Zero Downtime Migration.

En förenklad upphandlingsupplevelse via AWS Marketplace som gör det möjligt för kunder att köpa Oracle Database-tjänster med sina befintliga AWS-åtaganden och använda sina befintliga Oracle-licensförmåner, inklusive Bring Your Own License (BYOL) och rabattprogram som Oracle Support Rewards (OSR).

En helt enhetlig supportupplevelse från både AWS och Oracle samt vägledning genom referensarkitekturer, landningszoner och annan säkerhet för att kunderna framgångsrikt ska kunna bygga och köra sina mest betrodda företagsapplikationer i molnet.

Sömlös integration med Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) för ett enkelt och säkert sätt att utföra säkerhetskopiering och återställning av databaser och för att hjälpa till med katastrofåterställning.