Nyheter

Kyndryl och Epicenter samarbetar i satsning på IT-talanger – Vill locka fler att jobba med AI, mainframe och cybersäkerhet

Som första storbolag inom tech flyttar nu Kyndryl in verksamheten till innovationshuset Epicenter i Stockholm. Här kommer Kyndryl bland annat att arbeta med sitt praktikantprogram för IT-säkerhet och vidareutbilda och rekrytera unga IT-talanger inom mainframeteknik – ett område där kompetensbristen är skriande, enligt en ny undersökning. 

Våra kunder behöver mycket ny talang inom AI, molnteknik, mainframe och även inom cybersäkerhet. Här är kompetensbehovet enormt. Därför är Epicenter en perfekt kreativ miljö för oss och våra satsningar på kompetensutveckling och praktik, säger Beda Grahn, vd för Kyndryl i Norden.

Enligt en ny undersökning från Kyndryl upplever mer än hälften av alla företag och organisationer att de som kommer ut på IT-arbetsmarknaden saknar kompetens för att jobba med mainframe. Och nästan hälften av företagen uppger att de har kompetenta mainframeexperter som nu går i pension. Men området utvecklas snabbt och omfattar redan nya tekniker – 86 procent av företagen säger i undersökningen att de använder eller planerar att använda generativa AI-verktyg och applikationer i sina mainframemiljöer, samtidigt som man kan jobba med mainframe-teknik via API:er med moderna programspråk som Java eller Python.

Vi ökar nu innovationsförmågan och kompetensen inom flera teknikområden för att lyckas ännu bättre med våra uppdrag inom bland annat bank- och tillverkande industri. Mainframe och drift är vår bas, men att innovativt utveckla detta med hjälp av AI och molntekniker kommer i framtiden att vara helt centralt, säger Beda Grahn.

Flytten till Epicenter, som ligger mitt i centrala Stockholm, sker den 11 september och på plats kommer Kyndryl att husera på plan sju.

Vi är väldigt glada att välkomna Kyndryl, som första storbolag inom tech, hit till Epicenter. Med dem som nya medlemmar hoppas vi kunna addera våra kunskaper och förmågor inom innovation som skapar strategisk och långsiktig tillväxt till Kyndryl och deras kunder, säger Patrick Mesterton, medgrundare och vd för Epicenter Stockholm.

Om Kyndryl

Kyndryl (NYSE: KD) är världens största leverantör av IT-infrastrukturtjänster och har tusentals företagskunder i mer än 60 länder. Företaget designar, bygger, förvaltar och moderniserar de komplexa, verksamhetskritiska informationssystem som världen är beroende av varje dag. För mer information, besök www.kyndryl.com.

Om Epicenter Stockholm 

Epicenter är Stockholms första digitala innovationshus. En kreativ mötesarena för snabbväxande digitala företag och storföretag som vill samarbeta, utvecklas och växla upp sin digitala affär. Medlemmar i Epicenter erbjuds allt från smarta kontor till innovationslabb, event och utbildningsprogram. Epicenter har 6000 medlemmar och finns i Stockholm, Oslo och Helsingfors. Läs mer på:https://weareepicenter.com/stockholm

Bild: Patrick Mesterton, vd Epicenter Stockholm och Beda Grahn, vd Kyndryl Norden.