Nyheter

Säljstart: Volkswagen Caddy och Caddy Cargo som laddhybrid – upp till 12 mils räckvidd

Nu erbjuds Caddy Cargo från Volkswagen Transportbilar, Sveriges mest sålda transportbil, även som laddhybrid (eHybrid) med upp till 12 mils elektrisk räckvidd. En bra möjlighet för företag runt om i landet som vill minska sina CO2-utsläpp och drivmedelskostnader, utan räckviddsbegränsningar vid oplanerade längre resor. Samma drivlina finns även till Caddy, alltså personbilsversionen av Caddy Cargo, med plats för upp till sju personer.

Utöver en 2-liters TDI och 1,5-liters TSI kan man nu också beställa en laddhybriddrivlina till hela Caddy-familjen. eHybrid innebär att en 1,5-liters TSI-bensinmotor (85 kW) kombineras med en elektrisk drivenheten som tillsammans ger en systemeffekt på 110 kW och ett vridmoment på upp till 350 Nm. Tack vare en användbar batterikapacitet på 19,7 kWh är en elektrisk räckvidd på upp till 119 kilometer möjlig (blandad körning, WLTP).

Genom ett klick på displayen kan Caddy eHybrid-föraren själv bestämma när man vill använda den elektriska räckvidden – till exempel när man kör i tätbefolkade områden. En 6-växlad DSG automatväxellåda tar hand om kraftöverföringen.

Drivbatteriet i Caddy eHybrid kan laddas med upp till 11 kW vid en laddbox (AC) och då fyllas från 0 till 100 % på 2,5 timmar. Även snabbladdning (DC) med effekt upp till 50 kW är möjligt. Med DC-snabbladdning tar det cirka 26 minuter att fylla batteriet från 10 till 80 procent.

Caddy Cargo eHybrid, pris från 406.600 kr exkl. moms

Det går att få skåpversionerna, Caddy Cargo och den längre Caddy Cargo Maxi, som laddhybrid. Alla Caddy Cargo av årsmodell 2025 får även fler hjälpsystem. Ett exempel är det digitala kombiinstrumentet och multifunktionsratten, som nu ingår i grundutförandet.

IDA-röstassistenten med ChatGPT-funktion finns från och med nu som tillval ombord. Caddy Cargo 2025 får också extra sido- och gardinkrockkuddar, en multifunktionskamera, däcktryckskontroll, körfältsassistent och Front Assist med fotgängar- och cyklistövervakning. Tack vare bland annat dessa nya assistanssystem uppnådde Caddy Cargo en förbättring i Euro NCAP betygsystem för transportbilar och får högsta betyget ”Platinum”.

Caddy eHybrid, pris från 512.500 kr inkl. moms

Caddy som personbil erbjuds också i båda längder som laddhybrid. Den längre Maxi-versionen kommer som 7-sitsig, den kortare versionen erbjuds som 5-sitsig. Båda med rejäla lastutrymmen och smidiga sidoskjutdörrar som gör detta till en extra användarvänlig bil för allt från familjer och hundägare till taxibolag.

Caddy eHybrid och Caddy Cargo eHybrid går nu att beställa hos alla återförsäljare av Volkswagen Transportbilar i Sverige.