Nyheter

Debatt: ”I Norge används Sverige som skräckexempel – Till och med Volvo har sänkt sina elbilsambitioner till 2030”

”Övergången till en elektrifierad fordonsflotta är avgörande för Sveriges hållbarhet och konkurrenskraft. Det handlar inte bara om klimatmål – elbilar kan sänka kostnader för bilägare, bidra till ett stabilare elsystem genom smart laddning och– och stärka Sveriges resiliens.”

Det skriver Johanna Lakso, vd Power circle och Mattias Goldmann, grundare och vd 2030-sekretariatet i en debattartikel i Aftonbladet:

”Sverige har länge varit ett av föregångsländerna i transportomställningen. Men nu har framgångssagan avstannat. Trots att regeringen pekat ut elektrifiering som avgörande, har beslut såsom borttagandet av bonus för elbilar och billigare fossila drivmedel gjort att hushåll och företag tvingas välja fossila alternativ.”

”Nybilsförsäljningen av laddbara bilar under 2024 ligger lägre än motsvarande period 2023, och årsförsäljningen 2023 var knappt högre än 2022.”

”I Norge används Sverige som skräckexempelTill och med Volvo har sänkt sina elbilsambitioner till 2030 och pekar på minskade incitament på flera marknader – något Sverige medverkat till.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/jQO6Mo/regeringen-tvingar-folket-attvalja-bort-elbilen

Foto: Julián Amé