Nyheter

FPT Industrial F28-motorproduktionslinje invigd

FPT Industrial, Iveco Groups varumärke dedikerat till design, produktion och försäljning av drivlinor med låg miljöpåverkan, stärker sin närvaro i Indien genom ett licensavtal som kommer att se dess F28-motor för jordbruks- och anläggningsutrustning med Indien Trem V-reglering vid CNH Greater Noida-anläggningen.

Detta avtal kommer att säkerställa att indiska kunder direkt kan få tillgång till varumärkets senaste teknologi med stora fördelar när det gäller produktivitet, effektivitet och hållbarhet för ett antal terrängutrustning. F28-motorer kommer att tillverkas på ett nytt löpande band, som har satts upp i en helt förnyad byggnad inom det befintliga Noida-komplexet.

Motortillverkningen kommer att starta i slutet av 2024 för att uppfylla den nya Trem V-lagstiftningen som träder i kraft från januari 2025 för anläggningsutrustning, medan jordbruksutrustning kommer att följa 2026. F28-motorerna kommer att utrusta New Holland-traktorer som tillverkas i Greater Noida, Uttar Pradesh och CASE Byggutrustning tillverkad i Pithampur i Madhya Pradesh.

Vid invigningsceremonin som hölls i fabriken den 17 juli sa Eugenia Valente, Vice President, Asia & ANZ FPT Industrial:

– Detta licensavtal cementerar ytterligare den starka relation som FPT Industrial och CNH har. Det är en win-win-affär, eftersom CNH kommer att kunna möta behovet av lokala marknadskrav ännu bättre, medan FPT Industrial kommer att ha en gyllene möjlighet att växa i regionen.

F28 är en enmotorslösning som matchar både utrymmes- och prestandadrivna applikationer tack vare förbättrad effekt i en mycket kompakt förpackning. F28 är designad för att vara flerkraftig och har en modulär arkitektur som ger bästa prestanda och förbättrad mångsidighet under alla arbetsförhållanden och säkerställer maximal installationsflexibilitet.

Med en effekt på mellan 37 och 75 kW för dieseln är den idealisk för både bygg- och lantbrukstillämpningar över hela världen och i synnerhet för de krävande kraven på den indiska marknaden.

Ensidig service och ett oljebytesintervall på 600 timmar resulterar i mycket enkelt underhåll och minskade driftskostnader. F28 kan anpassas efter behov och erbjuder ett brett utbud av alternativ inklusive svänghjul, hus, oljetråg och filter.

Den mycket kompakta efterbehandlingslösningen levereras med vanliga förpackningar för att uppfylla Trem V-standarder.