Nyheter

Rejlers projekterar när Trafikverket uppgraderar vägskyddsanläggningar i Norrbotten

Rejlers har fått i uppdrag av Trafikverket att ansvara för projekteringen av nya vägskyddsanläggningar i Norrbotten. Projektet, som är en viktig del av Trafikverkets arbete med att förbättra trafiksäkerheten över hela Sverige, omfattar plankorsningar främst i Bodens och Älvsbyns kommun.

Trafikverket har idag ca 6 500 plankorsningar, varav 2 770 har aktiva vägskyddsanläggningar, dvs bommar och/eller ljud och ljussignaler. Den nuvarande teknikens livslängd är förbrukad och för att säkerställa en långsiktig och pålitlig framtida drift, introduceras nu en ny och modern automatisk plankorsningsteknik, s.k. ALEX-teknik.

Rejlers uppdrag innebär att projektera de nya vägskyddsanläggningarna på utvalda plankorsningar i Bodens och Älvsbyns kommun. I projektet bidrar Rejlers med expertis inom signalteknik, lågspänning, kanalisation, mark, geoteknik och avvattning. Uppdraget är en viktig del av Trafikverkets omfattande arbete med att förbättra säkerheten vid plankorsningar över hela landet.

– Rejlers har lång erfarenhet av ALEX-tekniken och har byggt upp en stark kompetens inom vägskyddsanläggningar. Vi är glada att få bidra till Trafikverkets arbete med att modernisera och därmed förbättra Sveriges vägskyddsanläggningar och ser fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete, säger Anel Bajramovic, Affärsområdeschef Järnväg på Rejlers.