Nyheter

Schneider Electric lanserar ny DC-laddare

Schneider Electric fortsätter att stärka sin position inom snabbladdning för elfordon med lanseringen av EVlink Pro DC 60 kW. Snabbladdaren är både enkel att montera och använda med en flexibel och kompakt design.

Nu lanserar Schneider Electric, en global ledare inom energihantering och automation, ytterligare en DC laddare – snabbladdaren EVlink Pro DC 60 kW. Lanseringen markerar ännu ett steg i Schneider Electrics satsning mot en hållbar framtid och den nya generationens snabbladdare.

Schneider Electrics DC-snabbladdningsstationer är särskilt framtagna för att möjliggöra hållbar och smart fordonsladdning i framtidens fastigheter. Förra året lanserades EVlink Pro DC, från 120 kW till 180 kW, och nu presenteras den mindre modellen EVlink Pro DC 60 kW. Det senaste tillskottet erbjuder en kraftfull lösning med en effekt på upp till 60 kW.

– Med lanseringen av EVlink Pro DC tar vi ytterligare ett steg mot en hållbar framtid. Den nya snabbladdaren är särskilt utformad för maximerad energieffektivitet och drifttid i ett mindre format. Vi är glada över att fortsätta vår satsning på framtidens laddstationer och möta den ökande efterfrågan på effektiva och hållbara laddningslösningar, säger Daniel Asplund, affärsutvecklare eMobility på Schneider Electric i Sverige.

Snabbladdningsstationen EVlink Pro DC säkerställer en sömlös användarupplevelse för både förare och installatörer genom funktioner som effektiv energianvändning, robust kabelupphängning och tydligt användargränssnitt. Dessutom har den ett inbyggt 4G modem och en WiFi-modul som möjliggör fjärrövervakning och styrning. Laddningsstationen är enkel att installera och dess flexibla design gör den kompatibel med olika byggnadsinfrastrukturer och depåer, vilket gör den till ett optimalt val för företag och offentliga miljöer. Designen möjliggör dessutom installering på begränsade utrymmen. EVlink Pro DC 60 kW finns i flera kabellängder, med eller utan kabel, och kan monteras både på vägg och mark.

Sveriges första och Europas andra EVlink Pro DC har nu installerats i Tierp tillsammans med Granitor Electro och deras helhetstjänst inom laddning, Granitor CHARGE.

– Schneiders nya snabbladdare EVlink Pro DC 60 kW är både användarvänlig och enkel att installera. Den smarta designen gör stationen anpassningsbar vilket underlättar monteringsmöjligheterna. Att vara med och jobba för en infrastruktur med hållbara och tillförlitliga laddare är viktigt för oss och vi är stolta över att vara delaktiga i detta projekt, säger Johan Runesson, tekniskt affärsstöd på Granitor Electro.

Fördelar med EVlink Pro DC 60 kW

Användarvänlig, enkel att använda, anpassa och underhålla

Flexibilitet, monteras enkelt på både vägg och mark med anpassningsbar design

Maximal energieffektivitet med möjlighet till laddning av två fordon samtidigt

Laststyrning av både AC- och DC-laddare i samma anläggning, med EV Charging Expert

Uppkoppling med inbyggt 4G modem, ethernet och WiFi-anslutning

Program för driftsättning, service och underhåll för att säkerställa högsta tillgänglighet

Läs mer om EVlink Pro DC 60 kW här