Nyheter

TUAL lanserar utbytbara räckviddsförlängande PowerBank för elektriska lastbilar

TUAL, ledande innovatör inom laddningslösningar för elektriska kommersiella fordon, tillkännager idag sitt toppmoderna, mycket flexibla PowerBank Pro-Charging-erbjudande för elektriska tunga fordon (eHGV).

När den globala strävan mot elektrifierande transporter intensifieras, är en sektor fortfarande kritiskt underbetjänad: eHGV. Bristen på offentlig infrastruktur för laddning av megawatt är ett stort hinder, vilket gör att vagnparksoperatörer och logistikföretag brottas med begränsningarna för nuvarande laddningslösningar, vilket är att ladda vid basen – vilket avsevärt begränsar användningsområdet för fordon på 16 till 44 ton.

TUAL, en ledare inom laddningsteknik för elfordon, tar itu med denna lucka med sina innovativa, 120 kWH och 180 kWH utbytbara powerbank-lösningar, som kommer att maximera fordonens drifttid samtidigt som de säkerställer flexibilitet i rutt och förlänger en eHGV:s stamfräs med upp till 120 miles, beroende på ansökan.

Transportbranschen står vid ett vägskäl, med regeltryck och hållbarhetsmål som driver en snabb övergång till nollutsläppsfordon. Övergången till eHGV har dock hindrats av den nästan fullständiga frånvaron av robusta och tillgängliga megawatt-laddningsnätverk.

Den nuvarande offentliga laddinfrastrukturen är inte bara otillgänglig och underdriven för dessa tunga fordon utan skulle också bidra till betydande driftstopp – vilket påverkar produktiviteten, lönsamheten och fordonens livskraft.

TUALs utbytbara powerbanks representerar ett genombrott för att möta de omedelbara laddningsbehoven för eHGV. Dessa powerbanks är utvecklade i samarbete med några av Europas största vagnparksoperatörer och erbjuder en modulär och skalbar lösning som kan integreras sömlöst i befintliga eHGV-plattformar. Denna teknik gör det möjligt för transportoperatörer att upprätthålla kontinuerlig verksamhet utan att förlita sig på Storbritanniens underutvecklade megawatt-laddningsinfrastruktur.

Philip Clarke, VD och grundare av TUAL, betonar vikten av denna innovation:

– Övergången till elektriska tunga lastbilar är avgörande för att nå våra miljömål, men de är handikappade av begränsad räckvidd. Detta påverkar användningsfallen och rutter de kan köra på, eftersom den nuvarande laddinfrastrukturen helt enkelt inte är skalad för tunga lastbilar. våra utbytbara PowerBanks är designade för att överbrygga detta gap och ger en pålitlig och flexibel lösning som håller eHGV-flottor i farten. Den här tekniken är redo för implementering nu och erbjuder ett lönsamt alternativ till det långa och länge fördröjda offentliga megawatt-laddningsnätverket.

Till skillnad från traditionell laddning, som kan ta timmar, kan TUALs powerbanks bytas ut på under fem minuter, vilket säkerställer att fordon spenderar mer tid på vägen och mindre tid att ladda.

Den modulära karaktären hos TUALs powerbanks innebär att de kan skalas för att möta de specifika behoven hos olika eLCV- och eHGV-flottstorlekar och användningsfall. Denna flexibilitet är avgörande för operatörer som vill framtidssäkra sina flottor i takt med att fordons- och batteritekniken utvecklas.

Genom att använda TUALs utbytbara powerbanks kan flottor fungera oberoende av den befintliga nätinfrastrukturen, som ofta är obefintlig eller otillräcklig för att stödja kraven från eHGV. Detta oberoende ökar inte bara den operativa effektiviteten, utan minskar också belastningen på lokala elnät.

Med TUALs teknologi kan eHGV-bilar utöka sin räckvidd och driftstimmar – vilket gör dem mer lönsamma för långdistanslinjer och andra krävande applikationer där vanliga eHGV-bilar skulle misslyckas.

Användningen av TUALs utbytbara powerbanks är ett kritiskt steg mot att förverkliga den fulla potentialen hos elektriska tunga lastbilar. Genom att ta itu med de nuvarande infrastrukturutmaningarna direkt, underlättar TUAL inte bara införandet av eHGV utan sätter också en ny standard för vad som är möjligt inom hållbara vägtransporter.

Eftersom logistik- och transportindustrin står inför ett ökande tryck att minska sina koldioxidavtryck, erbjuder TUALs innovativa tillvägagångssätt en praktisk och omedelbar lösning på en av de mest pressande utmaningarna inom elektrifieringen av tunga lastbilar.

Mer information om TUAL och dess portfölj av banbrytande lösningar finns på företagets hemsida här.