Nyheter

XCMG levererar skräddarsydda elektriska grävmaskiner till Europa

XCMG Machinery, en ledande tillverkare av anläggningsmaskiner, har nyligen skickat 5 enheter anpassade XE19E elgrävmaskiner till Tyskland. Denna åtgärd ligger i linje med den ökande efterfrågan på utsläppsminskande anläggningsutrustning i stadsprojekt över hela Europa.

Leveransen av dessa elektriska grävmaskiner markerar ett betydande framsteg när det gäller att uppfylla de stränga utsläppsbestämmelserna som utfärdats av europeiska städer. XE19E-modellen, som först presenterades på Bauma München 2022 bland 13 specialdesignade grävmaskiner för regionen, har avancerade funktioner som snabbladdning som förbättrar driftseffektiviteten och anpassningsförmågan till olika arbetsförhållanden.

Denna europeiska skräddarsydda modell inkluderar trådlösa mjukvaruuppgraderingsfunktioner, skräddarsydda för att möta regionala operativa behov. Dess operativa kapacitet kommer att avsevärt öka gräveffektiviteten, vilket minskar energikostnaderna med 70 % jämfört med traditionella dieselmotorer.

XE19E fungerar på en 51,2V lågspänningsplattform utrustad med litiumjärnfosfatbatterier, vilket säkerställer noll koldioxidutsläpp samtidigt som höga säkerhetsstandarder upprätthålls.

Denna modell är särskilt lämpad för bullerkänsliga områden på grund av dess låga vibrations- och bullernivåer.

Hydrauliska nyckelkomponenter använder den senaste tekniken som minimerar energiförbrukningen samtidigt som responshastigheten och kontrollprecisionen maximeras. Synergin mellan elmotorn och hydraulsystemen optimerar energiutnyttjandet, ger tillräckligt flöde till alla arbetsanordningar, vilket förbättrar den totala arbetseffektiviteten.

Dessutom kan grävmaskinens bom svänga i sidled, och den har ett teleskopiskt underrede som förbättrar anpassningsförmågan i olika terränger.

Strukturella optimeringar tillsammans med ergonomiska designförbättringar säkerställer tillförlitlighet under långvarig drift samtidigt som förarens komfort och bekvämlighet förbättras.

Mångsidigheten hos XE19E gör att den kan utföra flera funktioner såsom dikesgrävning, muddring, hålborrning och trädplantering, lämplig för scenarier som sträcker sig från grönsaksväxthus, landskapsarkitektur, livsmedelsbearbetning, rivning inomhus, till plöjning av jordbruksmark.

Den elektriska grävmaskinen XE19E är den senaste eldrivna utrustningen som levererats av XCMG Machinery i år. Bara under 2023 nådde XCMGs intäkter från nya energiprodukter 1,8 miljarder USD, vilket motsvarar över 12 % av dess totala försäljningsintäkter med en imponerande tillväxttakt på 101 %. Som en ledare i industrikedjan har XCMG mobiliserat mer än 300 uppströms- och nedströmsföretag i den nya energisektorn. Företaget har avsevärt bidragit till att uppnå ett årligt produktionsvärde som överstiger cirka 2,8 miljarder USD inom detta ekosystem.