Nyheter

I slutet september försvinner Stockholms stads egen betaltjänst Betala P

Den ersätts med fyra auktoriserade betaltjänster att välja mellan. Från och med idag erbjuder EasyPark, ePARK, Mobill och Parkster stockholmarna möjlighet att betala för parkering på gatumark i staden utan extra avgift.

Trafiknämnden beslutade i december 2023 att avveckla stadens egen betaltjänst för parkering, Betala P, och istället införa ett auktoriseringssystem för betaltjänster för parkering. Från och med idag är EasyPark, ePARK, Mobill och Parkster auktoriserade. Det innebär att stockholmare och besökare kan betala för parkering på gatumark utan extra avgifter genom dem.

Ytterligare aktörer kan också komma att bli auktoriserade längre fram.

– Det nya systemet kommer göra det möjligt för oss att säkerställa att det finns flera tjänster anpassade efter stadens och de parkerandes behov utan extra avgifter, exempelvis när behoven förändras eller ny teknik introduceras, säger Josefine Mittermaier, enhetschef för juridik och parkering på trafikkontoret i Stockholms stad.

Vissa av de auktoriserade tjänsterna erbjuder även tilläggstjänster för parkering som kan medföra en avgift och där varierar kostnaden mellan leverantörerna. Men hos alla leverantörerna ska det vara möjligt att betala för parkering utan att betala serviceavgiften.

Betala P finns kvar månaden ut och upphör 30 september 2024.

Läs mer om de olika leverantörerna på https://parkering.stockholm/betala.

Foto: GLady