Nyheter

XPENG presenterar framtidens AI-mobilitet på Paris Motor Show

Det kinesiska elbilsföretaget XPENG kommer att delta på Paris Motor Show 2024, den 14 till 20 oktober. Under temat ”Enchanté, Paris!” kommer XPENG att visa upp sina senaste innovationer och tekniska lösningar med fokus på AI-driven mobilitet och intelligenta, hållbara lösningar anpassade för den europeiska marknaden.

Bland höjdpunkterna finns lanseringen av XPENGs nya smarta operativsystem för bilar, Tianji XOS 5.4, utvecklat specifikt för Europa. Detta system speglar företagets ambition att erbjuda en adaptiv och AI-driven körupplevelse på europeiska vägar. XPENG kommer också att presentera sin nästa generations smarta kupé, utrustad med avancerade anpassningsmöjligheter för displayer och regelbundna OTA-uppdateringar, vilket ger förarna en mer personlig och uppdaterad upplevelse.

Mässbesökarna får även en exklusiv inblick i XPENGs framtidsplaner, som inkluderar en tydlig strategi för ökad AI-integration i deras fordonsflotta. XPENG kommer dessutom att visa upp sin senaste bilmodell, som inkorporerar dessa nya teknologier.

XPENGs deltagande på Paris Motor Show understryker företagets långsiktiga ambition att bli en global ledare inom AI-driven mobilitet. Som en del av sin globala expansion satsar XPENG på att använda sin expertis inom AI och tekniska innovationer för att omdefiniera framtidens mobilitet.

– Den europeiska bilmarknaden står inför en transformation från elektrifiering till smartifiering. På Paris Motor Show visar vi inte bara vår fordonsportfölj, utan även de banbrytande lösningarna som vi kommer att integrera i våra bilar. Vi är starkt engagerade i den europeiska marknaden och ser fram emot att utöka vår närvaro i regionen, säger Brian Gu, Vice Chairman och President för XPENG.

XPENGs presskonferens hålls den 14 oktober kl. 12:30 i XPENGs monter i Hall 6 på Paris Expo Porte de Versailles. XPENG är fast beslutet att fortsätta driva innovation inom AI-mobilitet och stärka sin position på den europeiska marknaden med banbrytande teknologi och lösningar.